فیلم های عاشقانه می توانند شما را بخندانند و یا بگریانند، آنها همچنین می توانند احساس خشم و ناامیدی را القا کنند. این فیلم ها بیشتر شامل زوج هایی است که بر سختیها غلبه میکنند و متوجه میشوند که قرار است با هم باشند.
همچنین میتواند افرادی را که بر تعصب و تبعیض غلبه میکنند برجسته کند. آنها بر روی شور و هیجان تمرکز می کنند و شخصیت ها و سفری را که عشقشان از طریق قرار ملاقات، خواستگاری یا ازدواج طی می کند، به نمایش می گذارند. در عصر سینمای کلاسیک، بیشتر این فیلمها بهعنوان فیلم های رمانتیک-کمدی لذتبخش ساخته میشدند.
در ادامه برخی از این فیلم ها را معرفی خواهیم کرد:
“روشنایی های شهر” City Lights’ (1931)
این فیلم یکی از بهترین آثار در کارنامه درخشان چارلی چاپلین است. ولگرد کوچولو با بازی چارلی چاپلین در این فیلم اتفاقات جدیدی را تجربه میکند. او از طرفی عاشق یک دختر گلفروش نابینا میشود و از سوی دیگر یک دوستی تلزه با یک میلیونر الکلی آغاز میکند. ولگرد کوچولو تصمیم دارد با کمک این مرد میلیونر، به دخترک گلفروش کمک کند تا بیناییاش را به دست بیاورد..
“وداع با اسلحه”(A Farewell to Arms )
«خداحافظی با اسلحه» که از رمانی به همین نام اثر ارنست همینگوی اقتباس شده است، رابطه عاشقانه اما در نهایت غم انگیز بین یک راننده آمبولانس آمریکایی (گری کوپر) و یک پرستار انگلیسی (هلن هیز) در ایتالیا در طول جنگ جهانی اول است و ترکیبی از جنگ، عشق و شرایط انسانی است …
“در یک شب اتفاق افتاد” It Happened One Night
فیلم «یک شب اتفاق افتاد» به کارگردانی فرانک کاپرا یکی از بهترین کمدیهای رمانتیکی است که تا کنون ساخته شده است. الن اندروز (کلودت کلبر) عاشق یک خبرنگار نگار کارکشته با بازی کلارک گیبل می شود،حال او مجبور به گریز از دست پدرش میشود . و این دو در سفر ـ فراری از میامی به نیویورک که سرانجام نیز به یکدیگر دل میبندند.
“کلاه بلند” Top Hat
این یک کمدی موزیکال رمانتیک است و جرى تراورز ( آستر ) ، خواننده و رقصنده ى آمريكايى به فراخوان « هاريس هاردويك » ( هورتن ) تهيه كننده ى نمايشهاى موزيكال به لندن آمده است و خيلى زود به « ديل ترمانت » ( راجرز ) دل مىبازد…
“داستان دو شهر” A Tale of Two Cities
بر اساس رمان تاریخی چارلز دیکنز به همین نام ساخته شده. داستان در سال 1775 رخ میدهد. سالی که نوعی بیماری اجتماعی بهنام اختلاف طبقاتی و اشرافیگری تمام فرانسه و انگلستان را فرا میگیرد.یک نجیب زاده ی فرانسوی و یک مدافع انگلیسی هر دو عاشق یک زن (الیزابت آلن) می شوند که همگی درگیر حکومت وحشتند.
“جزبل” Jezebel 1852 .
دختری به نام « جولی » ( دیویس ) مایه ی دردسر نامزدش ، بانکداری به نام « پرستن دیلارد » ( فاندا ) است. تا این که « پرستن » ، « جولی » و لوییزیانا را ترک می کند و به فیلادلفیا می رود. با این همه ، « جولی » باور ندارد که « پرستن » واقعا او را رها کرده است.
“داشتن و نداشتن” To Have and Have Not
فیلم داشتن و نداشتن به کارگردانی هاوارد هاوکس در سال 1944 در ژانر اکشن و کمدی ساخته شده است. این فیلم فراورده ی کشور آمریکا ست و بازیگرام نام آوری چون هامفری بوگارت و لورن باسکال در آن نقش دارند. در طول جنگ جهانی دوم ، هری مورگان بیرون از کشور آمریكا در حالی كه عاشق یك خواننده شده است ، به انتقال یك رهبر مقاومت فرانسه و همسر زیبایش به مارتینیك كمك می كند…
“نینوچکا” Ninotchka
نینونچکا فیلمی در ژانر کمدی عاشقانه است. داستان فیلم از جایی آغاز میشود که دولت کمونیست شوروی به دنبال فراهم کردن کسری بودجه، سه گمارده و مأمور به کشور فرانسه میفرستد تا جواهرات به جا مانده از همسر پیشین تزار روسیه را به فروش برسانند. در میانه راه دولت شوروی متوجه میشود که مأموران فرستاده شده، نمیتوانند مأموریت و پاکاری را به سرانجام برسانند؛ برایند اینکه مأمور تازه ای برای بازگرداندن آنها به فرانسه اعزام میشود. گرتا گاربو در «نینوچکا» نقش یک فرستاده ویژه روسیه را بازی میکند که به پاریس فرستاده شده و در آنجا جذب مردی میشود که دارای همه چیزهایی است که او از انها بیزار است…
“بلندی های بادگیر” Wuthering Heights
بلندی های بادگیر،داستانی غم انگیز و سرشار از عشق آتشین و نوشته ی امیلی برونته است. داستان عشق هیث کلیف و کاترین ارنشا که با مشکلات زیادی روبرو هستند. عشقی نافرجام که سرانجام دو عاشق و بسیاری از نزدیکان را به نابودی می کشاند…
“بر رفته با باد” Gone with the Wind’
یکی از نامدارترین و زبانزد ترین فیلمهای تاریخ سینما است.اسکارلت دختر یکی از مزرعه داران بزرگ است که موج جنگ، زندگی او و خانواده اش را دچار رویدادهایی میکند و او در عین حال که درگیر احساسات گذشته اش است باید با دوران جدید پس از جنگ سازگاری پیدا کند اما درگیر عاشقانه ای آشفته میشود…
“پل واترلو” Waterloo Bridge
«پل واترلو» داستان یک رقصنده و یک کاپیتان ارتش (رابرت تیلور) را به یاد می آورد که به طور اتفاقی در پل واترلو با هم ملاقات می کنند. یک عاشقانه تلخ و شیرین که پایان آن با اشک همراه است.
“منشی همهکاره او” His Girl Friday
والتر برنز یک روزنامهنگار حرفهای است و زن سابق او که همکار او بودهاست تصمیم میگیرد پیش او برگردد تا خبر نامزدی اش را با مردی به نام بروس به او بدهد ولی این برگشت مصادف میشود با زمانی که روزنامه درگیر یک خبر داغ میشود و والتر از این موضوع استفاده میکند تا ازدواج را به هم بزند و همین قضیه ماجراهای خنده دار فراوانی در فیلم به وجود میآورد…
“داستان فیلادلفیا” داستان فیلادلفیا
«داستان فیلادلفیا» بر یک مثلث عشقی متضاد هسته گرفته و نمونه خوبی از فیلم های به اصطلاح کمدی ژانر ازدواج دوباره است که در آن زوجی طلاق می گیرند، با افراد خارجی معاشقه می کنند و سپس دوباره به هم برمیگردند…
“بانو ایو” The Lady Eve
« چارلز پایک »، جوانی ثروتمند با کشتی در حال بازگشت به نیویورک است. « سرهنگ هری هرینگتن » و دخترش جین ورقبازانی حرفه ای هستند که او را طعمهای مناسب مییابند. اما علاقه مند شدن « جین » به « چارلز » این نقشه را با مشکلاتی روبهرو می کند…
“کازابلانکا” Casablanca
«کازابلانکا» که همواره در صدر فهرست برترین فیلمهای تاریخ قرار دارد، همچنان یکی از
بهترین فیلمهای همفری بوگارت است. پشتیبانی سفت و سخت اینگرید برگمن باعث می شود این درام عاشقانه ارزش بارها و بارها دیدن را داشته باشد…
نظرات کاربران