با خوردن غذاهای تند چه اتفاقی برای بدنتان رخ میدهد؟
غذای تند یا پرفاقت معمولاً غذاهایی هستند که در فرآیند آشپزی از انواع ادویهها، فلفلهای حار، چیلی و دیگر مواد مشابه استفاده میشود و به آنها طعم تند و پرفاقت میدهد. مهمترین ویژگی این غذاها ایجاد احساس گرمایی و تحریک در دهان و دستگاه گوارش است.
همه غذاهای تند دوست ندارند ولی بسیاری از مردم بهخصوص چینیها و همچنین هموطنانمان در شهرهای جنوبی ایران غذای تند میخورند، زیرا مزه ی تندی را دوست دارند و دیگران درک نمیکنند که چرا آنها خودشان را با غذای گرم و تند شکنجه میدهند. و در طرف دیگر این طیف، افرادی را داریم که به هر قیمتی از غذاهای تند دوری می کنند. اما حدا ازاینکه آیا غذای تند دوست دارید یا نه مشخص شده که در واقع یک سری فواید مرتبط با مصرف منظم غذاهای تند وجود دارد.
با این همه، آیا تا به حال به این فکر کرده اید که با خوردن غذاهای تند چه اتفاقی برای بدن شما می افتد؟
1.ممکن است وزن کم کنید!
خوردن غذاهای تند نه تنها به کاهش وزن کمک می کند، بلکه به حفظ آن نیز کمک می کند. غذاهای تند حاوی کپسایسین هستند که مادهای شیمیایی تند موجود در فلفلهای چیلی است. این بدان معنا نیست که برای کاهش وزن نیازی به کمبود کالری نیست، اما مصرف غذاهای تند ممکن است به افزایش متابولیسم و در نتیجه افزایش مصرف کالری کمک کند.
یک مطالعه در سال 2017 نشان داد که کپسایسین نقش مهمی در انسان ایفا می کند و فواید گوناگونی برای سلامت متابولیک، به ویژه برای کاهش وزن در افراد چاق دارد.
2. ممکن است درد کمتری احساس کنید!
غذاهای تند در شرایط ویژه و خاصی می توانند اثر ضد درد داشته باشند که باز هم از کارآیی کپسایسین است. باور بر این است که این ماده می تواند یک ماده شیمیایی مغز به نام ماده P را هدف قرار دهد که ماده p در انتقال سیگنال های درد از انتهای یاخته ی عصبی به مغز نقش دارد.
در واقع، نشان داده شده است که استفاده موضعی از ژل حاوی 2.5٪ تا 8٪ غلظت کپسایسین باعث تسکین درد می شود. پژوهش ها نشان داده است که این یک درمان موثر به ویژه برای درد استئوآرتریت است، اما نشان داده شده است که درد نوروپاتیک را هم کاهش می دهد. پس فلفل چیلی را به غذای خود اضافه کنید تا درد مفاصل و ماهیچه را کاهش دهد.
3. کاربرد روزانه ممکن است به پیشگیری از زخم معده کمک کند!
اینکه غذاهای تند باعث ایجاد زخم می شوند یک باور نادرست اما رایج است. در واقع برعکس این موضوع درست است. این به این دلیل است که کپسایسین از تولید اسید در معده جلوگیری می کند.
در واقع استفاده مزمن از داروها و چیزهایی مانند باکتری هلیکوباکتر پیلوری بیشتر در ایجاد زخم تاثیر دارند. یک متخصص گوارش، توضیح میدهد: «در واقع، کپسایسین بهعنوان دارویی برای جلوگیری از ایجاد زخم در افرادی که از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی استفاده میکنند، در نظر گرفته میشود.
اما با این حال اگر بافت معده حساسی دارید و یا تحملتان نسبت به خوردن مواد غذایی تند پائین است، پیشنهاد میشود که ازاینگونه غذاها به میزان متعادل مصرف کنید.
4. ممکن است سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کند!
غذاهای تند می توانند به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک کنند. این به این دلیل است که آنها سرشار از آنتی اکسیدان هایی هستند که از سلول های ما در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند، که ممکن است در شماری از بیماری ها نقش داشته باشد. به همین دلیل، هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه سابق آمریکا، به خوردن روزانه یک فلفل تند مصرف میکند، فلفل تند سرشار از ویتامینهای A و C است که برای کارکرد سیستم ایمنی، سلامت چشم و تولید کلاژن ضروری است. همچنین مواد معدنی مانند پتاسیم و منیزیم دارد که برای حفظ تعادل الکترولیت و پشتیبانی از عملکردهای مختلف بدن مهم هستند. بی شک ممکن است برخی از ترکیبات موجود در فلفل قرمز از سلامتی محافظت کنند.
5. ممکن است به مبارزه با سرطان کمک کند!
مطالعات بسیاری نشان ميدهند که با مصرف فلفل و غذاهای تند ميتوان احتمال ابتلا به سرطان را کاهش داد. کاپسایسین سرعت رشد سلولهای سرطانی را کاهش ميدهد و گاه باعث نابود شدن سلول سرطانی بدون آسیب رساندن به سلولهای پپیرامون ميشود.، کپسایسین با موفقیت شمار زیادی از سلول های سرطان پروستات را در جوندگان بدون آسیب رساندن به سلول های سالم از بین برد.
در حالی که تحقیقات بیشتری برای مطالعه کارایی کپسایسین مورد نیاز است، یک بررسی سیستماتیک نشان داد که پتانسیل درمان ترکیبی برای بهبود خواص ضد سرطانی، به ویژه برای سرطان ریه و پروستات، نتایج امیدوارکنندهای را نشان داده است که نشاندهنده ارزش درمانی کپسایسین است.
6.شاید بیشتر عمر کنید !
خوردن غذاهای تند ممکن است طول عمر شما را افزایش دهد.. طبق مطالعات انجام شده توسط دانشگاه هاروارد و مرکز ملی و کنترل بیماریها، خوردن غذای تند به مدت شش یا هفت روز در هفته میتواند خطر مرگ را تا ۱۴ درصد کاهش دهد.
پژوهشگران میگویند که نمیتوانند بگویند که به طور مستقیم غذای تند بر طول عمر طولانی ربط دارد و مطالعات بیشتری باید برای تایید این یافتهها انجام شود؛ با این حال، آنها بر این باورند که مصرف منظم غذای تند میتواند عوامل خطر مرگ مانند سرطان، بیماریهای تنفسی و بیماریهای قلبی را کاهش دهد.
7. ممکن است میل شما به شکر را کاهش دهد!
مصرف بیش از حد شکر با تعدادی از مشکلات سلامتی مرتبط است، بنابراین کاهش نیاز ما به شیرینی ها بسیار مورد استقبال قرار می گیرد.
البته پس از مصرف غذاهای تند، شکر واقعاً مزه یخوبی نخواهد داشت، بنابراین ممکن است یک بازدارنده طبیعی باشد.
8. ممکن است به پاکسازی سینوس های شما کمک کند!
غذای تند یک ضد احتقان طبیعی است – به همین دلیل است که هنگام مصرف آن آبریزش بینی رایج است. کپسایسین موجود در فلفل شبیه ترکیبی است که در بسیاری از داروهای ضد احتقان یافت میشود، بنابراین هر چه فلفل تندتر باشد تأثیر آن بیشتر است!
افزون بر این، فلفل چیلی سرشار از ویتامین A است که نقش مهمی در تشکیل غشاهای مخاطی قوی ایفا می کند که در نتیجه در جلوگیری از ورود میکروب ها به بدن شما موثرتر خواهد بود.
9. ممکن است به کاهش التهاب کمک کند!
مجله تایم، التهاب را قاتل مخفی خواند، چون خطر ابتلا به دیابت، آلزایمر، بیماریهای قلبی عروقی، ورم مفاصل و سرطان را افزایش میدهد. کپسایسین دارای خواص ضد التهابی است، بنابراین مصرف غذاهای تند اغلب ممکن است به کاهش التهاب در بدن شما کمک کند.
10. بهبود سلامت قلبی!
محققین مشاهده کرده اند که خطر کمتری از حملات قلبی و سکته در فرهنگ هایی وجود دارد که در آن مردم غذای تند می خورند. همچنین کشف کردند که مواد اولیه فعال در فلفل چیلی، به کاهش کلسترول پلاسما کمک می کنند.
با همه ی اینها اگر بدن شما این آمادگی را دارد که غذاهای تند را مصرف کند، مقدار مشخصی از این غذاهای تند را بخورید اما زیادهروی نکنید. چراکه زیاده روی در مصرف غذاهای تند مضراتی دارد،اگر از غذاهای تند بیشازاندازه مصرف کنید، حرارت و گرمای بدن شما افزایش مییابد و میتواند بهسلامتی شما آسیب برساند !
بنابراین، اگر بافت معده حساسی دارید و یا تحملتان نسبت به خوردن مواد غذایی تند پائین است، توصیه میشود که ازاینگونه غذاها به میزان متعادل مصرف کنید…
نظرات کاربران