مصرف آجیل و مغزها در کارآیی مغز
برای یک میان وعده غنی از مواد مغذی که به مدیریت وزن کمک می کند و در عین حال پرسود برای سلامت قلب و مغز نیز دارد، حتما بخش روزانه ای از آجیل های مختلف را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
آجیل و دانه ها یک نیروگاه تغذیه ای هستند که دارای محتوای کربوهیدرات کم و فیبر فراوان، پروتئین، آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی حیاتی و همچنین مجموعه ای از فیتوکمیکال های مفید هستند. تحقیقات نشان میدهد که گنجاندن آجیل و دانهها در رژیم غذایی میتواند احتمال ابتلا به بیماریهای مختلف مانند فشار خون بالا، افزایش سطح کلسترول و التهاب را که با ایجاد بیماریهایی مانند بیماری قلبی، دیابت، سرطان و سکته مغزی مرتبط هستند، کاهش دهد.
در حالی که آجیل و دانهها مملو از مواد مغذی ضروری هستند که میتوانند یک رژیم غذایی متعادل را تقویت کنند، به دلیل محتوای چربی و کالری بالا توصیه میشود که آنها را در حد اعتدال مصرف کنید. توجه به این نکته مهم است که چربیهای موجود در آجیل و دانهها عمدتاً از انواع غیراشباع هستند، از جمله اسیدهای چرب مفید امگا 3 که سلامت قلب را ارتقا میدهند. با این وجود، مصرف بیش از حد میتواند تلاشهای شما را برای انتخاب میانوعدههای سالمتر، کمچرب و کم کالری تضعیف کند.
_اما چه چیزی آجیل و دانه ها را اینقدر مهم و مفید می کند؟
آجیل و دانهها به عنوان یک غذای فوقالعاده در نظر گرفته میشوند که حتی در مقادیر کم، فواید زیادی برای سلامتی دارند.
در اینجا چند مزیت وجود دارد:
1_تاثیر مثبت بر پروفایل لیپید یا همان آزمایش کامل کلسترول : مصرف آجیل در حد اعتدال بعید است که بر روی پانل لیپیدی شما تأثیر منفی بگذارد. در واقع، تحقیقات نشان می دهد که آنها ممکن است به کاهش سطح کلسترول بد کمک کنند.
2_منبع فیتواسترول ها: آجیل و دانه ها حاوی منابع فیتواسترول هستند، ماده ای که پتانسیل کاهش کلسترول را دارد!
فیتواسترول از گروه استرولها است که منشا گیاهی داشته و از نظر ترکیبات ساختمانی بسیار شبیه به کلسترول هستند. افرادی که رژیم غذایی آنان بیشتر از گوشت است، فیتواسترول کافی به بدن آنها نمیرسد، زیرا فیتواسترولها فقط در مواد غذایی که منشا گیاهی دارند، یافت میشوند.
از آنجایی که فیتواسترولها مزایای بسیار زیادی برای بدن دارند، پزشکان و کارشناسان تغذیه توصیه میکنند که افراد مصرف مواد غذایی حاوی فیتواسترول را افزایش دهند. فیتواسترولها مستقیما بر روی سیستم گوارشی بدن تاثیر میگذارند و از جذب کلسترول درون دستگاه گوارش به میزان ۴۰ درصد جلوگیری میکنند.
3_ منبع غنی از اسیدهای چرب امگا 3: این در حالی که معمولاً با ماهی مرتبط است، اما جالب است بدانید اسیدهای چرب امگا 3 نیز در آجیل نیز رایج هستند. این مواد مغذی ضروری در حفظ یکپارچگی ساختاری دیواره های سلولی در سراسر بدن نقش دارند. حفظ مصرف متعادل اسیدهای چرب امگا 3 نیز برای جلوگیری از عدم تعادل بالقوه مرتبط با اختلالات رشد عصبی بسیار مهم است.
4_سرشار از فیبر رژیمی: آجیل و دانه ها منبع قابل توجهی از فیبر رژیمی هستند که نقش کلیدی در تنظیم سیستم ایمنی بدن، مبارزه با التهاب و بهبود عملکرد منظم روده ایفا می کند. این محتوای فیبر به ویژه برای حفظ سلامت روده مفید است. برای افراد بالای 50 سال، موسسه پزشکی مصرف روزانه 25 گرم برای زنان و 30 گرم برای مردان را توصیه می کند. یک مشت آجیل تقریباً چهار گرم فیبر را تأمین می کند. رژیم غذایی سرشار از فیبر همچنین میتواند از رشد میکروبهای مفید روده حمایت کند که در تولید اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه نقش دارند که برای سلامت روده مهم است و به طور بالقوه میتواند بر سلامت مغز از طریق مسیرهای مختلف تأثیر بگذارد.
5_سرشار از ویتامین E و ال آرژنین: ویتامین E که به مقدار قابل توجهی در مغزها و دانه ها وجود دارد، به جلوگیری از تشکیل پلاک شریانی کمک می کند. این تجمع پلاک، اگر کنترل نشود، می تواند منجر به بیماری هایی مانند بیماری قلبی، آنژین صدری، و ایست قلبی شود. علاوه بر این، ال-آرژنین، جزء موجود در این غذاها، با افزایش انعطاف پذیری دیواره شریان ها و کاهش احتمال انسداد به افزایش جریان خون کمک می کند.
6_منبع خوب پروتئین: مغزها و دانهها سطوح مختلفی از پروتئین را در بر میگیرند که مصرف طیف متنوعی از آن را مفید میسازد. پروتئین برای ترمیم و بازسازی سلولی ضروری است. برای دریافت بهینه، پروتئین باید تقریباً 10 تا 35 درصد از کالری مصرفی روزانه شما را تشکیل دهد. این معادل حداقل 50 گرم پروتئین در روز برای بزرگسالان است.
7_ آنتی اکسیدان: در آجیل و دانه ها ذخیره ای غنی از ویتامین های آنتی اکسیدانی و ترکیبات فنلی وجود دارد. این ترکیبات در کاهش التهاب و کاهش استرس اکسیداتیو نقش دارند. استرس اکسیداتیو باعث ایجاد عدم تعادل داخلی می شود و اجازه می دهد رادیکال های آزاد بیش از حد در سلول های بدن وجود داشته باشد. تحقیقات نشان میدهد که با خنثی کردن این رادیکالهای آزاد، آجیل و دانهها توانایی کاهش موثر استرس اکسیداتیو را نشان دادهاند، در نتیجه سلامت کلی را ارتقا میدهند و اثرات نامطلوب پیری را کاهش میدهند.
سایر مزایای اختمالی مغزها و آجیل ها نیز به شرح زیر است؛
حمایت از تولید انتقال دهنده های عصبی مانند دوپامین و سروتونین که خلق و خو و رفتار را تنظیم می کنند. بنابراین، خطر ابتلا به افسردگی و اضطراب را کاهش می دهد.
افزایش سطح انرژی و مبارزه با خستگی، که می تواند تأثیر مثبتی بر عملکرد شناختی داشته باشد.
آجیل دارای شاخص گلیسمی پایینی است و می تواند به تنظیم سطح قند خون کمک کند. سطح قند خون ثابت برای سلامت مغز و کاهش خطر زوال شناختی مهم است.
در حالی که آجیل می تواند یک جزء مفید از یک رژیم غذایی سالم برای مغز باشد، اتخاذ یک رویکرد جامع برای سلامت مغز که شامل یک رژیم غذایی متعادل و غنی از انواع غذاهای غنی از مواد مغذی، فعالیت بدنی منظم، خواب کافی، مدیریت استرس است، مهم است.
روزانه چقدر آجیل بخوریم؟
خوردن روزانه آجیل بهعنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل میتواند برای سلامتی شما عالی باشد. فقط مطمئن شوید که زیادهروی نکنید، زیرا آجیل کالری بالایی دارد. آجیل حاوی چربیهای سالم، مواد معدنی و مواد مغذی است که نهتنها آن را به یک میانوعده عالی تبدیل میکند، بلکه به این معنی که مصرف آجیل یک غذای سالم برای قلب شماست. میانگین توصیه شده روزانه برای مصرف آجیل در روز ۲۸ گرم در هر ۱ اونس (حدود یکمشت بزرگ) است. این مقدار مصرف میتواند از یک مغز یا مخلوط موردعلاقه شما باشد. بااینحال، ازآنجاییکه هر نوع آجیل دارای اعتبار تغذیهای متفاوتی است، توصیه میکنیم ترکیب موردعلاقه خود را ایجاد کنید یا آن را در طول هفته تغییر دهید تا مطمئن شوید که از این نیروگاههای تغذیهای بیشترین بهره را میبرید
نظرات کاربران